Elküldve: Csüt Aug 12, 2010 9:09 pm Hozzászólás témája:
Szia, először mindenképp frissíts videókártya drivert, a direktX-et sem árt, ha az se segít telepítsd újra a játékot.
Elvileg az első kettőnek meg kell oldania a problémát.
Csatlakozott: Aug 12, 2008 Hozzászólások: 28 Tart. hely: Szombathely
Elküldve: Csüt Aug 12, 2010 7:28 pm Hozzászólás témája:
Csak egy kérdés: nem tudja vki, hogy miért vibrál a kurzor a játékban?! Rohadt idegesítő, hol eltűnik, majd vissza jön, másodpercenként vagy 4-5ször.
Nem fut mellette semmi és mégis ezt csinálja... Mi a fene ez?
(Vista, régebben voltak directX gondok)
Elküldve: Szerd Aug 11, 2010 4:15 pm Hozzászólás témája:
Na ja, kb akkor érdemes elindulni, amikor minimum egy courthous-t tudsz építeni minden városba, de a legjobb, ha csak akkor foglalod el a városát, amikor már ő felépítette!
Elküldve: Kedd Aug 10, 2010 3:10 pm Hozzászólás témája:
Na ja, csak amikor a katapult kifejlesztésekor szívtam, onnan még nagyon messze volt a market, grocer, bank, courthouse kifejlesztése, így persze meg se tudtam őket építeni
Na mindegy, tapasztalatnak jó volt, egy már biztos: a többiek korai leigázásának nem sok értelme van.
Elküldve: Hétfő Aug 09, 2010 3:09 pm Hozzászólás témája:
A költségek a városok számától és a fővárostól való távolság függvényében növekednek.
Bizonyos civ-ek jelentősen mérséklik ezeket.
A városokban először csak olyan épületet érdemes építeni, amik a pénzt hozzák, ill. csökkentik a kiadásokat (courthouse, market, grocer, bank).
Ha nem tudsz folyó v. tenger mellett letelepülni, ahonnan az arany jön, akkor érdemes várni vele, mert sokáig el kell majd tartatni más városokkal.
Elküldve: Csüt Aug 05, 2010 3:09 pm Hozzászólás témája:
Én ezért nyomom pl. a RoM modot, mert a legtöbb modban általában enyhítettek a pénzügyi szigoron. Van most vagy 30 városom, 70% kutatás, 25% kultúra, 5% kémkedés - ez így 100%. A körönkénti pénzbevételem meg 1500 körül van...
Amúgy, ha jó helyen kezdesz (víz/folyópart mellett) akkor eleve sok pénzt kapsz, Ha viszont rossz helyen kezdesz, 3x olyan nehéz a játék. Én mindig úgy kezdek, hogy megnézem a map editorba, hogy hova rakott a gép, ha nagyon gáz, újra generálom a térképet. Utána viszont már nem nyitom meg. Szerintem ennyi még belefér...
Elküldve: Szerd Aug 04, 2010 4:35 pm Hozzászólás témája:
A civnek mindig is része volt a sok város - sok költség, nincs ezzel semmi baj. Én pl. a legtöbbször Dariussal vagyok, mert neki kevesebb az államfenntartási költsége, ráadásul ahol 2 arany van, ott kap még egyet, és ez 20-as körüli városoknál jelentős pénzgyarapodást jelent.
Elküldve: Szerd Júl 28, 2010 7:18 pm Hozzászólás témája:
Aztán meg még egy koncepcionális érdekességet is találtam...
Dzsingisszel voltam, gondoltam, hogy a korai lovas spec egységgel majd jól végigzúzom a kontinenst. 4 városom volt, mikor megtámadtam az oroszokat, el is foglaltam minden további nélkül a két városukat. Aztán következtek a hollandok, 2 városuk maradt, amikor leállítottam a támadást, mert nem volt katapultom, és csak veszni küldtem a lovasokat.
Ezt köbvetően ott álltam egy hatalmas birodalommal, ahol az elfoglalt városok csak vitték a pénzt. Tudományos kutatásom 10%-on volt, és körönként így is 6-8 aranyat buktam. Azt hittem, hogy már soha nem lesz meg a katapult... vagy akármi más utána.
Így aztán a korai nagyarányú terjeszkedésnek nem sok értelmét látom.
Elküldve: Pént Júl 23, 2010 10:00 pm Hozzászólás témája:
Na, a random generátor témán kívül más, elég meglepő hülyeségeket is tapasztaltam.
Benyomom a városban az Emphasize Science (Research?) gombot, automata munkás elosztásban. Erre a nyomorék gép úgy oszt el 14 munkást, hogy 13-at kirak a térképre (ha jól tapasztalom, akkor kalapácsos, és pénzes helyekre inkább), a maradék 1 pógárt meg kirakja Engineer-nek. Hogy miért nem Scientist-re lövésem sincs, a maradék 13 meg persze nem volt képes megfelelő mennyiségű kaját termelni, és így éhezés lépett fel. Ja, és város Science "termelése" csökkent... mondom, miután benyomtam az Empahsize Science gombot. Hát LOL
Elküldve: Kedd Júl 20, 2010 7:07 pm Hozzászólás témája:
Navégre, hogy feléledt a topik, má aszittem hogy vége mindennek...
Visszatöltéshez:
Singlében még oké, nyom az ember egy quick save-et, de multiban... A mostani játékomban példul már 3 várost elvesztettem, az egyik igen érdekes volt. Két erős riflemanusom volt egy 14-es városban, a gép kirakott gályákból 8-10 katapultot, semmi mást csak katapultot, röhögtem is rajta, 2-t agyonvertem veszteség nélkül, majd jön a következő kör, és hát elfoglalta a várost...
Elküldve: Kedd Júl 20, 2010 4:35 pm Hozzászólás témája:
Az biztos, hogy vmi nem stimmel vele. Az íjászoknak gyakorlatilag nagyobb esélyük van a sikerre, mint amit kiír. Nekem a csúcs amikor 97% felett írta ki a sikert, erre levertek mint a poharat. És ez nem egyedi eset volt, mert néhány körön belül egy 95%-os esélyű támadásom is elvérzett.
Én mindenesetre nem csinálok belőle hiúsági kérdést, simán visszatöltöm az állást.
Ahogy különben észrevettem, minél nehezebb fokozaton játszik az ember, annál gyakrabban csinál ilyet a gép...
Elküldve: Hétfő Júl 19, 2010 9:03 pm Hozzászólás témája:
Köszi szépen, megnézem.
Más:
Hogy van az a random generátorral, hogy 8-10 lovagot ráküldök egy lerombolt védelmű városra, de 1 védő longbow simán felaprítja őket, de még csak nem is nagy küzdelmek árán.
Elküldve: Hétfő Júl 19, 2010 6:45 pm Hozzászólás témája:
Szia!
1. A Universal Suffrage-t kell alkalmaznod, a Democracy kifejlesztésével kaphatod meg. Akkor lesz aktív a pénz fizetős gomb és lehet is rögtön vásárolni.
2. Város nézetben bal oldalt van lista a meglevő épületekről. Asszem jobb klikk az épület nevén, és akkor feljön egy menü, ezen keresztül lehet törölni. De nem biztos...
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban